Anton van Berkel. PT.,Bac.,IMT.C.
    Acupuncturist
    Integratie Manueel Therapeut
    A.F.M. van Berkel
    Fysiotherapeut
    Sport Fysiotherapeut

Gespecialiseerd in Posttraumatische Dystrofie

Een korte omschrijving

Het is een chronische lokale pijn die altijd aanwezig is, opgedaan na een trauma. Een gipsverband na een operatie kan soms ook gezien worden als een trauma. Daarom heet het tegenwoordig; "CRPS". Het Chronisch Regionaal Pijn Syndroom. Doorgaans gelocaliseerd rondom de enkel of de pols. Maar kan zich overal naar toe uitbreiden.

Oorzaken en gevolgen

De oorzaak kan heel onbeduidend zijn zoals verzwikken tot forse stoot. Het komt bij vrouwen meer voor dan bij mannen. Kan geven een lichte vorm van ongemak tot ernstige invaliditeit. Waarom het lichaam na zo'n tik zo reageert is onbekend. De arm of het been kan slecht tot niet belast worden. De doorbloeding is gestoord. Er ontstaat meer zweet en haargroei.

Therapie

Veel dystrofie patiŽnten melden zich aan via een pijn-poli of revalidatie centrum. Maar de meeste patiŽnten melden zich via horen zeggen. Een verwijs is immers niet nodig. De therapie is primair gericht op het verbeteren van de bloedcirculatie. Dit geschied via zachte manipulaties. Er wordt begonnen buiten het pijnlijke gebied. Door deze bloedblokkades op te heffen kunnen alle weefsels, zoals botten, banden, spieren en zenuwen sneller genezen. Hier wordt vooral de IMT- en acupunctuur- kennis gecombineerd. De behandeling is hierdoor veel minder pijnlijk dan de Hoogeveense therapie of de fysiotherapie.
De overleg situaties met de pijnklinieken heeft een optimaal effect op de behandeling tot gevolg. Met de Amphia pijnkliniek te Oosterhout is een extra intensive relatie.

Voorbeelden van behandelingen (Flash Player plugin vereist)

Zeven jaar CRPS linkerbeen voor-na één zitting.
17 jaar CRPS linkerhand voor-na één zitting.
17 jaar CRPS linkerhand na vier uur behandelen.

Klik hier indien u de Flash Player plugin wilt installeren.

Thesis

Wilt u meer weten over Post Traumatische Dystrofie, ga dan naar de Thesis van Anton. "Is de pijn bij CRPS-1 het gevolg van een langdurige kramp en wat kan IMT hierbij betekenen?

Wilt u meer weten over Post Traumatische Dystrofie, kijk dan onder "Linken".